torsdag 19 november 2009

tänk vad tiden går fort, jag har inte hunnit skriva sedan den 10 november.

I torsdags hade alla ledare i Malmö stad förmånen att lyssna på Gunnar Wetterberg, historiker och Sacos samhällspolitiske chef . Gunnar höll ett karismatiskt anförande som började med att vi måste ta avstånd i krisen och gå framåt. Han hade en enda bild som han kom tillbaka till under hela anförandet och det var en beskrivning på hur födelsekurvan under 1900-talet ser ut i Sverige, om hur 40-talisterna har satt avtryck i historien och i statistiken. vilken förmåga att trollbinda människor med kunskap, glädje och engagemang.
Nästa föreläsare var Karin Götblad, läns polismästare i Stockholms län, Karin pratade om att vara chef i offentlig sektor innebär att man måste ha multikompetens. Karin har den sällsynta kombinationen förskollärare och jurist, vilket hon anser är en mycket bra kombination när man är polischef.

Efter Karin var det så dags att presentera årets ledare 2009. Margaretha Danielsson från Kirseberg kom upp på scen och tog emot statyett, prischeck och blommor. Läs mer om Margaretha Danielsson
Eftermiddagen presenterades av Johan Wester, ni kan bara förstå att det blev många glada skratt!!

Igår var det studiedag och alla grundskollärare fick ytterligare kompetens i att använda sin smartboard. Tack Charlotte och Tobias på pedagogiska centralen för ert engagemang och ert sätt att sprida kunskap.

I eftermiddag har jag och Marie varit på IKEA och köpt in material till hemkunskap. Nu ska eleverna kunna baka muffins mm på hemkunskap.

Medarbetarsamtalen rullar på, vad det är intressant att lyssna på alla kloka medarbetare.

På lördag är det en månad till vinter solståndet, fortsatt mörker lite , sedan kommer ljuset tillbaka, ljuvligt.

Trevlig helg, jag ska baka lussekatter, hälsningar Monica