tisdag 10 november 2009

De flesta av våra elever blev vaccinerade i onsdags. Nu tar det ju dock lite tid innan vaccinet gör nytta. Vi har ett litet antal med elever som fått svininfluensa. Jag har bett alla lärare att informera i hembrev om att vi har svininfluensa på skolan.
Nu gäller det att vi följer Socialstyrelsens förebyggande råd, allt för att vi ska hålla oss så friska som möjligt.

Idag får vi planterat nya stora träd utanför vår entré, det är de sista träden som planteras. OM dessa också bryts av eller sågas ner får vi leva med bara asfalt. jag håller tummarna för att träden ska få finnas kvar.

Snart är det första advent, det firar vi alltid på fredagen innan helgen. Olle Hammarstrand som arbetar på Oxievångsskolan har under många år kommit och spelat piano för oss. Tänk vad det är roligt att sjunga när något spelar bra.

Igår fick jag ett brev från Internationella programkontoret i Stockholm. Jag har beviljats stipendium för att "jobbskugga" en rektor på Coombes school utan för London. Denna skolan har mycket ute undervisning, satsar på miljö och hälsa liksom vi.
http://www.thecoombes.com/frames.html
Vilken ynnest att få knyta internationella kontakter på arbetstid tack vare EU medel.

På fredag kommer vi skolledare, skolhälsovård, spec ped och en av våra fritidspedagoger att få lyssna på Sven Brennberg:
Sven Bremberg är med.dr och docent i socialmedicin och arbetar som avdelningschef för Barn och ungdomars hälsa vid Statens Folkhälsoinstitut
Farfar
Systematisk
Anser att vår kunskap om människan är begränsad

Hälsningar Monica