onsdag 9 september 2009

Idag har det varit Skoljoggen, Svenska Skolidrottsförbundet anordnade för 27:e året i följd Sveriges största motionslopp av alla kategorier.
Arrangemanget vänder sig till alla elever, från förskolan till och med gymnasiet. Skoljoggen 2009 ska bli en löparfest för hela Sverige, alla på samma gång.

Värdeord för Skoljoggen är:
Skoljoggen ska göras till en rolig aktivitet där alla som deltar känner glädje och vilja att vara i rörelse, vilket i längden bidrar till bättre hälsa och fysiskt aktiva barn.

Elever och skolpersonal samlar i samband med Skoljoggen in en frivillig springslant. En del av slanten går till Barncancerfonden för att göra sjuka barn friska genom att stödja forskning kring barn och cancer och för att stötta drabbade barn och deras familjer.

Jag vill också passar på att tacka AbdosScheelegatan för att de sponsrat frukt till alla våra elever som deltagit i Skoljoggen.

Under förmiddagen har jag och skolvaktmästaren Hans granskat vår utemiljö tillsammans med rep från Stadsfastigheter, Landskapsing. Hans Lederhilger. Tyvärr finns det mycket som behöver skötas bättre. Allt kommer att bli åtgärdat och vi ska tillsammans senare kontroller!

I eftermiddag träffar jag utvecklingsgruppen för förskola och skola. Vi ska gå igenom vår kvalitetsredovisning innan den skickas in till våra politiker.

Det var allt för idag, hälsningar Monica