torsdag 4 februari 2010

Inte hjälpte det att kalla på Gumman Tö, vi har ju bara fått mer och mer snö. Nåväl, barnen njuter och har roligt det får uppväga de hala gångbanor och vägar som finns.

Igår fick vi ytterligare minlaptops till elever med läs och skrivsvårigheter och/eller stora problem med motorik. Vi fick också sk läspennor och två scannrar. Jättebra hjälpmedel till våra elever.

Igår inventerade alla lärarna allt material vi har i matematik, Detta är grunden till den satsning vi gör i praktisk/laborativ matematik. För ser vi vad vi har , beslutar vad vi vill köpa in och slutligen på en studiedag går vi igenom material så att alla kan använda allt.

Vi har bland all personal beslutat att inte på något sätt acceptera ett dåligt språk bland våra elever. Vi behöver påminna varandra om detta. Det används för mycket könsord och negativa kommentarer till och om varandra.
Det är också viktigt att alla vuxna säger till alla barn, oavsett vilken klass de går i!

Om en stund ska jag gå upp på Stadsdelsförvatningen kontor. Idag träffas rep för skola, IOF, Skolhälsovård och barnpsyk. Vi träffas en gång månad, ibland för att lyfta problem runt elev eller som idag att gå igenom rutiner och riktlinjer för vårt gemensamma arbete.

Imorgon träffas vi skolledare på Oxievångsskolan, vi ska då diskuterar hur de individuella åtgärdsprogrammen ser ut.

Snart är det fredag och på spåret igen, tänk vad veckorna rusar iväg. Snart har jag semester, den 18 februari, härligt.

Hälsningar Monica