fredag 29 maj 2009

Det var en spännande eftermiddag på Akademiska föreningen i Lund. Denna konferens var arrangerad av Skolverket och gav information om arbetet med att revidera läroplanerna och kursplanerna för grundskolan.
Under januari - mars genomförde Skolverket ett stort antal samråd med olika intressenter och sakkunniga. Samråden genomfördes med ett urval av organisationer, föreningar och myndigheter. Skolverket har vänt sig till nationella organisationer och föreningar med tydlig koppling till utbildningsfrågor.
Utöver alla förberedelser i form av samråd, analyser och annat arbetade Skolverkets projektgrupp med att förbereda själva produktionsfasen. Det handlade bland annat om att rekrytera kompetens av olika slag till de olika ämnesarbets- och referensgrupperna. Det rör sig sammanlagt om ca 400 personer.

För att vara med och kunna påverka har jag anmält vår skola som sk referensskola.
Att delta som referensskola innebär att rektor via e-post vid tre tillfällen får de utkast till kursplaner som Skolverket kommer att arbeta fram. Tillsammans med utkasten följer ett diskussionsunderlag med frågeställningar om kursplanernas funktion i ett helhetsperspektiv. Dessa frågor kommer personal att diskutera och sedan besvaras frågorna via webbankäten.


Ännu ett träd framför A-huset har blivit avbrutit, vem är det som vill oss så illa???

Nu ligger Pingsten framför oss och enligt väderleksrapporten ska det bli sommarväder.
Hoppas ni alla får möjlighet att njuta.

Hälsningar Monica