måndag 10 maj 2010

Jag har varit på en fantastisk fortbildning, EMÖ.
Varför kör man EMÖ en tredje gång? Vi som anställda i Malmö stad kan aldrig sluta diskutera värderingsfrågor och strategifrågor. En organisation av Malmö stads storlek måste hela tiden hålla den typen av diskussion levande, det är på så vis vi utvecklar våra verksamheter och känner mening med det arbete vi gör för Malmöborna.
Många som arbetar i Malmö Stad är redan engagerade — varför ha ett EMÖ då?Just det faktum att vi har tusentals engagerade medarbetare är vår stora styrka. Att synliggöra detta engagemang för varandra och Malmöborna är ett viktigt uppdrag för Engagemang för Malmö.

Jag fick också många nya nätverkskontakter, det är alltid värdefullt. När vi har nästa arbetsplatsmöte för personal ska vi visa och diskutera en värdegrundsfråga. Spännande.

Under fm har jag varit på rektorsmöte, så är det varje måndag. Många övergripande frågor ska lösas. Maj månad är alltid hektisk!

I onsdags träffades skolgårdsgruppen, ledsamt att inte våra elevrep deltog, där är såp viktiga.
Vi kommer att få sk pallkragar, jord och växter nu till en början Fram i höst det är då de större förändringarna ska äga rum.
Vi har också förmånen att vara med i SLU (lantbtruksuniversitetet) forskning. De kommer ut vecka 39, dvs framåt hösten och mäter, ser hur våra elever leker. De kommer sedan efter alla förändringar att göra en ny mätning.
KUL!!

Hörde på radion att vi skruvat tillbaka klockan för mycket vid förändring från vintertid till normaltid. Skruvade vi en månad???

Hälsningar Monica