tisdag 26 januari 2010

Teknik är bra när det fungerar, men tänk vad den kan spela spratt ibland. Jag har inte kunnat skriva på min blogg sedan den 11 januari, men äntligen fungerar det igen

Med personal i förskola och skolbarnsomsorg diskuterar vi flextid. Förra veckan var utvecklingsgruppen för förskolan på besök på Gottorps förskola. De har haft flextid under några år och kunde tydligt och bra berätta för vår personal.

Vi har gjort en "arbetshypotes, den går gruppens medlemmar ut med och får synpunkter. Gruppen kommer att träffas igen den 2 mars för att stämma av och skriva en modell som vi kanske kan samverka.

EMÖ=Engagemang för Malmö=gäller det Malmö,gäller det mig- tillsammans gör vi skillnad!!
I EMÖ deltar alla chefer i Malmö stad, vid ett tillfälle var "En emotionell kommunikationsform Storytelling" ett sätt att lyssna och tala en programpunkt.. Det handlade om att lyssna in och kommunicera ut sanna berättelser från den verklighet där vår organisation befinner sig i.
Jag lyssnade på berättelsen Cecilia gav om fd hemlösa som nu fått bostad, då utan krav på nykterhet, Lägenhetsboendet Lönngården.
Det var en stor upplevelse att möte Gunnar som varit hemlös under många år och nu äntligen fått tak över huvudet.
Det innebär att de som bor på Lönngården kanske inte blivit helt nyktra, men de dämpar sin alkoholkonsumtion efter en tid i trygghet.
Gunnar visade med stolthet sin lägenhet, en liten etta, där han bland annat bakar bröd en gång/vecka till alla "de andra gubbarna". Där han har sin dator, han har ju gått en IT kurs, och via datorn har han fått kontakt med sina vuxna barn igen.
Det var en mycket givande eftermiddag, tack Gunnar och ni andra på Lönngatan.

I veckan har Pingvinen åter öppnats. Pingvinen är en avdelning på Sockerbruksgårdens förskola som öppnas nästa vecka. Barn och personal går den 1 oktober över till Solglimten som då utökas med två avdelningar.
Denna veckan inskolas personal och får mycket nyttig kunskap om mål, planeringar, Läroplan mm.
Hoppas alla ska trivas på Pingvinen, både stora och små.

Onsdag imorgon, ännu mer snö på gång. Hoppas Gumman tö kommer snart.
Hälsningar Monica